Ανακοινώσεις

Στα πλαίσια του έργου SmartBeeKeep, που στοχεύει στην εφαρμογή, αξιοποίηση και συνδυασμό των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων στον ευρύτερο μελισσοκομικό κλάδο, απαιτείται η συνδρομή όχι μόνο των μελισσοκόμων αλλά και των ερευνητών του κλάδου και των καταναλωτών. Για τον σκοπό αυτό σας καλούμε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που σας αντιστοιχεί, προκειμένου να συμβάλλετε στον καθορισμό απαιτήσεων του προγράμματος. Ο χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά και τονίζεται πως μπορούν να απαντηθούν περισσότερες από μία επιλογές σε κάθε ερώτηση. Τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και δεσμευόμαστε ότι θα τηρηθεί εμπιστευτικότητα των στοιχείων σας. Για να συμμετάσχετε στην έρευνα, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

  • Για μελισσοκόμους – παραγωγούς: Εδώ
  • Για ερευνητές: Εδώ
  • Για καταναλωτές: Εδώ

(Αρχικό) Υλικό δημοσιότητας του έργου

  • Φυλλάδιο του έργου στα Ελληνικά: Εδώ
  • Φυλλάδιο του έργου στα Αγγλικά: Εδώ
  • Αφίσα του έργου στα Ελληνικά: Εδώ
  • Αφίσα του έργου στα Αγγλικά: Εδώ

Εκδηλώσεις παρουσίασης του έργου και των αποτελεσμάτων του

Το έργο παρουσιάστηκε στο 12ο συνέδριο της HellasGIS που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα. Παρατίθεται σχετικό ενημερωτικό υλικό:

To ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ οργάνωσε στις 12 Μαίου 2023 την Ανοιχτή Ημερίδα OpenDay στο κτήριο του ΙΠΤΗΛ στο Τεχνολογικό Πάρκο Θέρμης. Στην ημερίδα Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν αναλυτικά η πλατφόρμα SmartBeeKeep και οι επιμέρους εφαρμογές της στο ευρύ κοινό καθώς και σε επιχειρηματικούς και άλλους φορείς (για 2 ώρες), ως εν-δυνάμει χρήστες των εφαρμογών αυτών. Παρατίθεται σχετικό ενημερωτικό υλικό:

Οι εφαρμογές, αλλά και αποτελέσματα αναγνώρισης εικόνων α) σβόλων γύρης και β) γυρεόκοκκων σε μικροσκόπιο, παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε το ΑΠΘ στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας στις 5 Ιουλίου 2023. Παρατίθεται σχετικό ενημερωτικό υλικό:

Η εταιρία ΟΜΙΚΡΟΝ παρουσίασε το έργο SmartBeeKeep και τα αποτελέσματά του στην 4η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας BEYOND 2023 που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 24 έως την Παρασκευή 26 Μαΐου. Το έργο φιλοξενήθηκε στο stand A17 του περιπτέρου 15, στην Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας BEYOND 2023 στην Θεσσαλονίκη. Έγινε ενημέρωση στο κοινό και σε εκπροσώπους φορέων μέσω poster και συζήτησης με τους επισκέπτες, ενώ μοιράστηκαν πάνω από 50 φυλλάδια. Παράλληλα, παρουσιάστηκε βίντεο στο οποίο αναλύονταν όλες οι βασικές πληροφορίες για το SmartBeeKeep και την πλατφόρμα στα αγγλικά για τους ξένους επισκέπτες της έκθεσης οι οποίοι στην συνέχεια συνομίλησαν με τους εκπρoσώπους του σχήματος για περαιτέρω πληροφορίες. Παρατίθεται σχετικό ενημερωτικό υλικό:


Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στη Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής, με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Στα πλαίσια της ημερίδας, το ΑΠΘ παρουσίασε το έργο σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Παρατίθεται σχετικό ενημερωτικό υλικό:

Η συνοπτική τελική έκθεση των αποτελεσμάτων του έργου είναι πλέον διαθέσιμη:

Συνοπτική έκθεση